måndag 18 augusti 2008

3:10 to Yuma


(Ny)inspelningen av 3:10 to Yuma är klassisk western och inte alls så mörk och psykologisk som den på ett annat vis utmärkta bla bla Jesse James etc. som nyligen dök upp. Även om 3:10 to Yuma är klassisk är den dock inte fånig utan mer åt Sergio Leone hållet. Hårda män, hårt landskap, revolvrar som avfyras snabbare än möjligt. Plus en gatling-kanon på en diligens! Filmen återknyter verkligen till den mytologiska vilda västern som om skildrad med rätt känsla är en mycket underhållande plats att bevittna.

Storyn går i korthet ut på att en misslyckad Christian Bale åtar sig att eskortera den tillfångatagne skurken Russel Crowe till fängelsetåget mot Yuma som avgår 15:10. Bale gör detta för att lösa några skulder samt bevisa för sin tveksamme son att man minsann står pall. Mot sig har han Crowes gamla gäng som är ute efter att frita sin chef. Det lustiga är att i en film med två så starka skådespelare är det faktiskt anföraren av detta gäng, ingen mindre än den töntige Russel från Six feet under, som här gör en riktigt bra roll som den livsfarlige och obehaglige Charlie Prince. Killen har verkligen växt upp och odlat ett skägg.

Bildkvaliteten är väl helt ok även om det nu för tiden inte känns ok att se såna här filmer annat än i HD. Jo, jag vet att den finns utgiven, men jag fick inte tag på någon att hyra. Ljudspåret är dock riktigt atmosfäriskt! Noll extramaterial.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar