fredag 18 april 2008

Troy - director's cut


Troja var en i raden av oftast mindre lyckade historiska storfilmer som sköljde över världen för några år sedan. Den usla King Arthur, den osebara Alexander, den sega Troja och besvikelsen Kingdom of Heaven. Den sistnämnda fick upprättelse i och med den förlängda versionen och Alexander har utkommit i inte mindre än två nya klippningar. Nu har turen även kommit till Troja för en förlängd version.

Troy är nästan tre timmar lång, filmen är fortfarande ganska seg och Brad Pitt känns fel som Akilles. Visst ser han lite lätt gudaktig ut i sitt uppumpade format men Pitt kommer alltid funka betydligt bättre som Tyler Durden än med högtravande dialog. Och Orlando Bloom har som vanligt samma karisma som en pappfigur. I övrigt noteras Eric Bana och Brendan Gleeson och Brian Cox, m.fl. men fullträffen i just rollbesättningen är den undersköna Diane Krüger i rollen som den sköna Helena. Överlag är filmen storslagen, seg, ser bra ut samt innehåller en massa olika karaktärer och sidospår. Faktum är att den i dess förlängda form är helt ok! Ingen fantastiskt bra film men en skön resa.

Filmen ser grym ut i Blu-ray! Som extramaterial finns ett gäng korta ointressanta dokumentärer samt en introduktion av Wolfgang Petersen där han diskuterar filmens initiala misslyckande som han nu betraktar som fixat.

:-I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar