torsdag 21 februari 2008

The Kingdom


Det var mer än en gång i höstas när jag kollade på tv som jag såg en biotrailer för en film jag tyckte verkade vara riktigt cool och som alltid visade sig vara The Kingdom. Cool trailer, tuff action, lite politik och så Michael Mann som producent innebar att mina förväntningar var väldigt högt ställda. Vilket ju aldrig är bra.

För The Kingdom levererar inte riktigt vad jag och mina förväntningar hade hoppats på. Därmed inte sagt att det är en dålig film och i stort sett funkar den bra. Ganska nedtonat, brutal action, genomtänkt. Men så med jämna mellanrum förtas det hela med lite popcornaction och filmen hamnar någonstans mitt emellan Michael Mann och hans namne med efternamnet Bay. Men det blir schizofrent för så fort man ska börja irritera sig på lillgamla barn, överdrivna bensinfatsexplosioner och lite för många wisecracks tonas detta ner och istället får man får en bra scen. Och det känns lite serietidningsmässigt med ett team som består av en svart (check), en tjej (check) och så några vita (såklart). Och att en är bombexpert, en är läkare (tjejen) osv. Men sen är det i stort sett en bra film, araberna pratar arabiska, vapen hanteras som vapen hanteras osv. (igen). En sak man kan störa sig på är dock överanvändandet av handkamera vilket nästan gör en åksjuk emellanåt. Jag märker själv att den här texten är osammanhängande och spretig men jag sammanfattar med att det här faktiskt är en helt klart sevärd film om man gillar lite mer seriös action/thriller!

Inte helt oväntat är både bild och ljud riktigt bra på The Kingdom. Dessutom finns ett gäng extramaterial som inkluderar lite av varje. Inget fantastiskt men ändå tillräckligt för att man ska fastna lite extra för filmen efter att ha sett det.

:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar