tisdag 26 februari 2008

Conspiracy


Har försökt få tag på den här filmen ett tag nu men det har inte varit det lättaste. Just den här utgåvan är visst en holländsk vilket innebär att den har holländsk textning. Inte världens största problem i och med att dom pratar engelska, men ändå. Filmen skildrar den ökända Wannseekonferencen från början till slut och tydligen har man ansträngt sig för att få filmen lika lång som konferensen var. Fokus ligger på skådespelarna och dialog, förutom i sista scenen spelas ingen musik och större delen av filmen utspelar sig runt ett konferensbord. Sådana scener med många deltagare brukar vara svåra att sy ihop men ensemblen består uteslutande av brittiska karaktärsskådespelare som klarar jobbet galant. Främst av alla är Kenneth Branagh som gör en strålande insats som den kuslige Heydrich.

För att vara en europisk tv-film är bildskärpa och dekor förvånansvärt bra vilket gör att det känns som film och inte som tv. Bilden är i dock 4:3 och det är stereo vilket irriterar mig när jag surfade runt och såg att det tydligen ska finnas en brittisk utgåva i widescreen och surround där ute någonstans. Extramaterial var obefintligt vilket var lite synd. Jag skulle vilja vet mer om arbetet med det otroligt välskrivna manuset samt hur man som skådespelare upplever att spela såna här roller. Men hur som helst är det en obehaglig och välgjord film!

:-)

Lite vid sidan om kan jag inte låta bli att reflektera lite över det kommande teknikskiftet, om hur man nu ibland tänker att man kommer att gå över till Blu-ray. Men just såna här filmer som Conspiracy kommer nog aldrig att släppas i ett nytt format och kommer därför att hålla liv i DVD vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar