söndag 30 december 2007

Ocean's Twelve


Gillade ettan (elvan?) när den kom. Rätt fånig, ja, men även rätt rolig, snygga kostymer och en kupp. Helt klart en underhållande film. Har dock inte orkat kolla upp efterföljarna men med det begränsade hyrutbudet av Blu-ray medförde att det nu var dags för Ocean’s twelve.

Det börjar med att skurken från förra filmen (Andy Garcia) som Danny Ocean (George Cloony) stal pengar ifrån söker upp gänget en och en och vips så måste dom återförenas för en kupp som ska ge tillräckligt för att dom ska kunna betala tillbaka honom. Kändes rätt krystat. Visst visar det sig att historien har ett par twistar men det räcker inte. Det här är verkligen en klassisk uppföljare i bemärkelsen att den försöker paketera om vad som funkade i den första men allt blir bara sämre. Det är dock inte en usel film för den har ett antal charmiga ögonblick! Märkligaste scenen är när dom kommer på att Tess (spelad av Julia Roberts) är lik Julia Roberts till utseendet och därför ska luras att hon är… Julia Roberts! Jag vet inte om det är genialt eller dålig fantasi? Hur som helst gör sånt där mig förvirrad…

Bilden är tyvärr inget vidare. Vissa scener ser så där fantastiskt bra ut som man förväntar sig av högupplöst. Men lika ofta är det riktigt grynigt och det känns som man tittar på en medelmåttig DVD-utgåva. Det är helt enkelt inte ok. Tydligen finns kommentarspår och ett gäng bortklippta scener, om man nu orkar.

:-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar