måndag 2 november 2020

Watchmen


När jag hörde talas om att det skulle släppas en TV-serie baserad på Watchmen kände jag en (sund) skepsis. Jag menar… varför? Utöver att vara en på alla plan genial berättelse är ju Watchmen dessutom en perfekt berättelse. Perfekt i bemärkelse i att den uttänkt, begränsad och försedd med en inledning, en mellanakt och ett slut (dessutom toppad med en utmärkt filmversion). Tanken på att spinna vidare på detta kändes helt poänglöst.

Jag började att se TV-serien Watchmen (2019) förra året med K (hon hade HBO). Efter att det tog slut med K tog det följaktligen slut med HBO och det uppstod ett tidsmässigt gap till jag kunde ta upp det hela (på Blu-ray)

Efter att ha sett de nio avsnitten känner jag… en otrolig upprymdhet! Min skepticism var inte helt felaktig i sig, men… de som skrivit, regisserat och producerat den här TV-serien har verkligen gjort ett fantastiskt arbete! Allt som händer passar perfekt in i originalstoryn och inget motsäger det som redan har tänt. Men, mycket utvecklar det som finns i originalet men det känns helt ok, helt rimligt. Resultatet… en serie som känns kontemporär och som samtidigt känns helt trogen originalet. Fantastiskt! Har förstått att en uppföljande säsongen inte alls är given, men jag hoppas på det.

Som extramaterial ingår en massa korta (och några långa) dokumentärer på ungefär en och en halv timme.

:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar