torsdag 16 maj 2019

Bohemian Rhapsody


Bohemian Rhapsody (2018) skildrar Queen i allmänhet och Freddie Mercury i synnerhet. Musikfilmer brukar kunna vara intressanta även om jag inte gillar artisten ifråga och Bohemian Rhapsody är just det, intressant alltså. Och välspelad (i dubbel bemärkelse). Personligen blir jag dock inte riktigt klok på Queen? Är dom bra? Tar dom sin musik på allvar? Jag vet ärligt talat inte och jag vet inte heller om frågorna är relevanta?

Det medföljer ett gäng korta dokumentärer som skildrar arbetet bakom. De utgör ett bra komplement till filmen.

:-)

måndag 13 maj 2019

King of Thieves


King of Thieves (2018) är en brittisk kriminalfilm som baseras på verkliga händelser. Ett gäng gamla bankrånare får för sig att göra en sista stöt. Det är ett stort fokus på herrarnas ålder, vilket skapar en hel del situationskomik. Till viss del är det roligt men lite för ofta känns resultatet rätt krystat. Jag är väldigt svag för stötfilmer och den delen är rätt roande. Vilket humorn, som sagt, inte är.

:-I

söndag 12 maj 2019

Overlord


Overlord (2018) passar nästan in i den hypersmala genren nazi-zombie-film (såsom Död snö). Kanske inte riktigt zombies, men nästan. Filmens titel antyder krigsfilm och det är det, till en början. Efter ett tag glider Overlord in i att vara en men on a mission i skräckfilmstappning. Effektmässigt är det välgjort men filmen i sig är faktiskt rätt tråkig. Ett lite udda upplägg är inte samma sak som intressant film.

:-(