söndag 26 februari 2017

Overlord


Overlord
(1975) är en brittisk krigsfilm som skildrar landstigningen i Normandie, eller snarare framförallt upptakten till denna händelse. Fokus ligger på en menig som man får följa från mönstring till landstigningen. Filmen har vävt in dokumentära klipp vilket är ett grepp som inte brukar funka så bra. I Overlord har man dock ansträngt sig för att väva in dessa klipp så bra det bara går och resultatet är oväntat lyckat. En bidragande faktor till detta är att man till de nyinspelade sekvenserna har använt gamla objektiv etc. från 40-talet. Overlord är med andra ord svartvit.

Bonusmaterialet på denna importerade DVD består av ett kommentarspår från regissören samt några korta dokumentärer på totalt ca: 30 minuter.

:-I

söndag 19 februari 2017

The Infiltrator


När jag stod och sneglade på hyrhyllan i videobutiken (jo, visa av oss gör fortfarande sånt) tog jag ingen notis om The Infiltrator (2016). Det räckte med att se Gösta Ekmans nuna för att dra slutsatsen att det var någon Beck eller något annat ointressant och fortsätta leta. Frugan kollade dock lite mer noga och slog till, vilket jag så här i efterhand är nöjd över!

USA, 80-tal, jobba under cover för tullen och infiltrera drogkarteller. Sann historia. Det hela är intressant, spännande och väl utfört. The Infiltrator är perfekt i sin genre.

Inget extramaterial på denna DVD.

:-)